+36 20 331 8085 hunpohar@hunpohar.hu

A műanyag elviteles doboz haszna a szabadtéri rendezvényeken

 

A műanyag elviteles dobozok uralják az éttermek világát mostanság, és persze a szabadtéri rendezvényekét. Hogyan készüljön fel egy büfé például egy food truck fesztiválra? Hiszen közeledik a jó idő, és végre egy kicsit nyit a világ is.

A food truck és a szabadtéri rendezvények

A street food nagyon nagy divatnak számít mostanában. A fogalom nem csak az utcai étkezést jelenti, hanem annak megreformált változatát. Ez a reform pedig arról szól, hogy minél kreatívabb és ami még fontosabb, minél magasabb színvonalú ételeket ehessünk az utcán is. 

 

Az új szemlélet lényege, hogy az étel ne csak friss legyen, de minőségi és lehetőleg kézműves is. Ehhez az új divathoz rengeteg séf is csatlakozott, és igyekeztek ismert éttermi ételeket utcán ehető, frissen és gyorsan elkészíthető ételekké alakítani.

 

A reform a másik megközelítésében is megjelent: ismert utcai ételeket minél jobb minőségben, éttermi színvonalon dolgoztak ki. 

 

Ezt a hullámot csak segítette és segíti a sok szabadtéri rendezvény, ahová ki lehet települni az ilyen szolgáltatást nyújtó éttermeknek, food truckoknak. Ennek kiváló példái a különböző koncertek, melyeket lassan, de biztosan újra élvezhetünk. Na és persze a különböző food truck fesztiválok. 

Miért jó kitelepülni egy rendezvényre?

A kérdés egyértelműen költői. Még azoknak az éttermeknek is, amelyeknek jól működő vendégköre, forgalmas helyen lévő kocsija, büféje van, érdemes elhagyniuk egy időre a biztonságos kényelmet. Ennek nem csak a forgalom az oka, amely egy-egy ilyen alkalomkor akár az egész havi fogyasztást is megduplázhatja, hanem az ismertség.

 

Ugyanis akkor működik igazán jól az üzlet, ha energiát fektetünk egyrészt az ismertség megszerzésébe, online formában is. Emellett pedig minél több forgalmas rendezvényen lehetőséget kell adnunk magunknak arra, hogy a közönség megismerjen.

 

Mert ha minőségi és finom, amit készítünk, akkor akár a leghétköznapibb büféételekkel, akár egy lángossal is óriási népszerűséget szerezhetünk. Ezt pedig bűn kihagyni.

 

Persze csak akkor érdemes ebbe belevágni, ha megvan hozzá a megfelelő infrastruktúránk. Jól kidolgozott munkafolyamatok, azt jól ismerő személyzet, vagy legalább egy kisegítő, ez a várt forgalomtól függ. Mindent meg kell előre tervezni, számolni, becsülni. Be kell szerezni a csomagolóanyagot, ki kell számolni a forgalmat, munkát, alapanyagot. Ha jól csináljuk, megsokszorozhatjuk ételeink ismertségét. De a felszerelés is nagyon fontos.

A műanyag elviteles dobozokban rejlő lehetőségek

Egy-egy ilyen rendezvényre érdemes műanyag elviteles dobozokkal is készülni. Többféle méretben és kiszerelésben léteznek ilyen dobozok, ezt is ki kell használnunk. Számoljuk ki, mennyire van szükségünk. Milyen típusú ételeket készítünk, és mennyi szokott belőle fogyni? 

 

Ha rendezvényre készülünk, akkor valamivel többet kell rendelnünk, nehogy meglepetés érjen minket. Sokan aggódnak a környezettudatosság miatt, és ezt joggal teszik. Sajnos azonban vannak olyan ételek, például bizonyos állagú, melegen kínálandó főtt és sült menük, melyeket kénytelenek vagyunk ilyen dobozban kínálni. 

 

Ebben az esetben azt tehetjük, hogy elintézzük, hogy szelektív hulladékgyűjtőket helyezzenek el a közelünkben. Illetve mi nyújtunk erre lehetőséget a vendégeknek.
Azonban szerencsére egyre több környezetbarát megoldás is létezik, például bambusz és PLA vagy nádcukor termékek. Járjunk utána, hogy ételeinket milyen dobozba érdemes csomagolnunk.

Scroll to Top